Nyelvek:
Magyar Angol 

Tejhab készítés




MIKROTEJHAB készítése

Öntsük bele a tejet a habosító kancsóba, míg majdnem elérjük a kiöntő csőrének alsó kezdetét. Majd fordítsuk el a gőzcsapot és engedjünk ki gőzt a csőből, megbizonyosodva, hogy a cső belsejében nincs víz csak gőz. Süllyesszük a csövet pár milliméterrel a tej felszíne alá és nyissuk ki a gőzcsapot. Látni fogjuk, hogy a tej emelkedni fog, lassan nyomjuk lefelé a kancsót, ez után süllyesszük a csövet jobban a kancsóba, míg az majdnem eléri az alját. Folyamatosan melegítsük a tejet a 70C fok eléréséig, amikor már a kancsó túl forró hogy a kezünket az oldalán tartsuk. Ha van benne néhány nagyobb buborék, csak koccintsuk az alját a pulthoz és a buborékok eltűnnek. A tökéletesen bársonyos, fényes tejhabhoz mozgassuk körkörösen a kancsót 22-30 másodpercig, ezután a tejhab készen áll különféle tejes italok készítéséhez.

 

 

TELJES ÉS HIDEG TEJ

Csak teljes (fölözetlen) tejet használjunk a tejhab készítéshez. Ez tartalmazza a legjobb fehérje és zsír egyensúlyt vastagabb tejhabot eredményezve, mint a fölözött vagy a félig fölözött tej. Használhatunk organikus tejet is-úgy mint egy területről származó kávét- de a végeredmény nem lesz állandó minőségű. Ez azt jelenti, hogy néha lehet belőle tökéletes tejhab, de nem mindig. Mindig használjunk hideg tejet a hűtőből és a tejhabosító kancsót is tartsuk mindig a hűtőben. A hideg tejjel jobb dolgozni mert, több időt ad, a sima, bársonyos hab megalkotására, a helyes hőmérsékletet elérése előtt.

 

A G?ZÖL? CS? BEÁLLÍTÁSA

Tegyük a gőzcsövet az edénybe pár milliméterrel a tej felszíne alá. Nyissuk ki a gőzcsapot és amint a tej emelkedik lassan mozdítsuk a kancsót lefelé, úgy hogy a gőzcső mindig maradjon a tej felszíne alatt.

 

ELEGYÍTÉS

Ha van néhány buborék a mikrotejhab tetején, koccintsuk az alját a pulthoz párszor. Mozgassuk körkörösen a tejet 20-30 másodpercig, hogy létrehozzunk egy fényes, bársonyos réteget a tetején. Ha a buborékok még látszanak, koccintsuk a kancsó alját a pulthoz többször.

Termékek
ÁRAJÁNLAT KÉRÉS >>>