Nyelvek:
Magyar Angol 

Cappuccino készítés


 

CAPPUCCINO készítése

A cappuccino készítéséhez habosítsuk fel a tejet és öntsük bele a csészébe, a kávé közepébe. Amikor félig tele van, kezdjük változtatni a kancsó és a csésze közti szöget, így megfelelő mennyiségű habot tudunk juttatni a csészébe. Ezen a ponton egy profi barista különféle dekorációt képes készíteni a cappuccino felületére. Ez természetesen sok gyakorlást és ügyességet igényel.

 

 

A cappuccino egyharmada presszókávé, egyharmada forró tej, egyharmada tejhab. A tejhab gyakran mintát képez az ital tetején. Csokoládé reszelékkel, barnacukorral, fahéjjal vagy más fűszerekkel megszórva diszíthetjük. Olvaszthatunk csokoládét a kávéban is mielőtt hozzá adnánk a tejet.

 

HABOSÍTÁS KÉSZSÉG

Összetett minták elkészítéséhez további készségek szükségesek. Azonban egy alap virágminta elkészítése nem bonyolult. Kezdjük azzal, hogy folyamatosan öntsük a tejet a csésze közepébe-az eszpresszó kávéra. Amikor a csésze félig megtelt, finoman rázzuk a kancsót oldal irányba, miközben lassan húzzuk visszafelé. A virágminta befejezéséhez, keresztezzük a mintát a kancsó előre tolásával a minta közepén.

Termékek
ÁRAJÁNLAT KÉRÉS >>>